fashion

Recover in style

Een op de drie vrouwen met borstkanker ondergaat een borstamputatie. Daarbij wordt een drain aangelegd voor de opvang van wondvocht. Eenmaal thuis draag je de drain met transparante opvangfles nog een week met je mee. De DrainBag geeft vrouwen in deze moeilijke tijd praktische én emotionele steun om hun dagelijkse leven – zo goed als het kan – weer op te pakken. Drie modedesigners maakten hiervoor een serie stijlvolle ontwerpen. Voor de productie en levering startten we een crowdfunding actie. Eind 2018 werden de eerste 100 DrainBags aan 6 ziekenhuizen geleverd, waar ze direct aan patiënten worden meegegeven.

De ontwerpen van Loes Glas, Tesj! en Inge Schmitt bieden ruimte voor de transparante Redovac 600cc opvangfles van de drain. Ze worden comfortabel op de heup gedragen en de wonddrain is daarbij nagenoeg uit zicht.

Geef vrouwen met borstkanker de ruimte. Ga naar www.drainbag.nl en doneer direct

Leonie, Anna en Marja vertellen hoe het is om thuis met een drain van je borstoperatie te herstellen

Keep Cool. Wear Bamigo

Het is een tuinplant. Je kunt er een panfluit van maken. Panda’s zijn er dol op. En het is hard op weg om de textielsoort van de toekomst te worden. Niet alleen omdat het makkelijk duurzaam geproduceerd kan worden. Het is ook nog eens oersterk, anti-transpirerend en zacht als zijde. Bamigo verkoopt onderkleding van bamboetextiel. Jilt Meeder en ik maakten er een campagne voor.

Who is Joe Merino?

Joe Merino houdt van tijdloze klasse. Hij maakt pulls voor heren die niet van shoppen houden. En ook geen trends nodig hebben om te weten waar ze zich goed in voelen. Maar wie is Joe? Hangende het onderzoek naar zijn ware identiteit maakten Fabian Schulting en ik alvast een compositietekening. Joe kijkt toe op de merino pulls van zijn harem. Nu in de winkels in Amsterdam en Antwerpen.

Joe_Antwerpen

A shirt story

Hij is geboren op zee. Hij groeide op tot een rebel. Werd beroemd als rock & roll hero. Maar degradeerde tot een niemendal, merchandising, slaaptenue of een canvas voor het uitdragen van lollige statements. Het t-shirt is misschien het meeste misbruikte kledingstuk op aarde. Joe Merino herstelt de reputatie van het klassieke plain t-shirt. Gemaakt van 100% Merino wol.